CK Bure

Arkivbild, landslaget Landsväg

Truppen till ”Ungdoms-OS” uttagen

2017-07-04 | 11:38

European Youth Olympic Festival, EYOF, arrangeras vartannat år och 2017 är det den ungerska staden Györ om står som värd den 23-30 juli. Nu står det klart vilka sex cyklister, från klassen P/F15-16, som kommer att få delta i den svenska truppen som består av 42 ungdomar och 17 ledare inom sex olika idrotter. Under en vecka ska de bo tillsammans med ungdomar från 50 nationer, som kommer att tävla i de 10 olika idrotterna som finns representerade på EYOF 2017. För våra cyklister är det ett första steg ut på den internationella arenan där de kommer att få en insyn i hur det fungerar i ett landslagsuppdrag.

Det har inte varit någon lätt uppgift att ta ut truppen, säger Isabelle Söderberg, förbundskapten DJ. Det finns flera starka ungdomar som vi gärna hade sett på festivalen. För att kunna göra en så rättvis uttagning som möjligt har vi följt ungdomarna under hela säsongen och nu tagit ut tre tjejer och tre killar till de platser vi hade att fylla. De har alla visat en stark motivation i sitt utövande och vi vet att EYOF kan inspirera till att våga fortsätta att satsa på sin idrott och även få inspiration från de andra idrotterna, fortsätter Isabelle.

Uttagna cyklister:

• Anton Dahlblom, CK Bure
  • Albin Stålberg, Höllviken CK
  • Caroline Andersson, Halmstad CK
  • Hjalmar Klyver, Trosabygdens Orienteringsklubb
  • Julia Borgström, Höllviken CK
  • Wilma Olausson, Mölndals CK

Ledare: Isabelle Söderberg och Lucas Persson

Den 25 juli kör de tempolopp mitt i centrala Györ, en sträcka som mäter 10 km med vändpunkt för både tjejerna och killarna. Linjeloppet körs sedan den 27 juli, även det med start och mål i centrala Györ. Tjejerna kommer att köra 44 km och killarna 72 km.

Silver till Wilma Olausson under ungdoms-OS

2017-07-31 | 8:30

Wilma Olausson, Mölndals CK tog ett silver på linjeloppet under ungdoms-OS nere ungerska staden Györ.
– Allt bara klaffade idag. Det var hög fart hela loppet och många krascher. Jag kommer bra in i spurten och allting klaffade, säger Wilma Olausson efter loppet.

Linjeloppet som avgjordes under torsdagen blev ett lopp med hög fart från start. Wilma var bra med loppet igenom och lyckades hålla sig borta från några av de krascher som uppstod. När väl avgörandet skulle ske låg Wilma helt rätt till och lyckades spurta till sig silvret efter belgiskan Dina Scavone.
Julia Borgström, Höllviken CK hade även hon ett bra lopp och blev näst bäste svensk med en tionde plats.

komplett resultatlista hittar du här.

European Youth Olympic Festival, EYOF, arrangeras vartannat år och 2017 är det den ungerska staden Györ om står som värd den 23-30 juli. Sverige har sex cyklister på plats från klassen P/F15-16, de blir en del av den svenska truppen som består av 42 ungdomar och 17 ledare inom sex olika idrotter.

Under en vecka bor de tillsammans med ungdomar från 50 nationer, som kommer att tävla i de 10 olika idrotterna som finns representerade på EYOF 2017.

Uttagna cyklister:

• Anton Dahlblom, CK Bure (42a plats linjeloppet, 26a tempoloppet.)
  • Albin Stålberg, Höllviken CK (39e plats linjeloppet, 57e plats tempoloppet.)
  • Caroline Andersson, Halmstad CK (53a linjeloppet,  48e plats tempoloppet.)
  • Hjalmar Klyver, Trosabygdens Orienteringsklubb (13e plats linjeloppet, 58e plats tempoloppet.)
  • Julia Borgström, Höllviken CK (10a linjeloppet, 21a plats tempoloppet.)
  • Wilma Olausson, Mölndals CK (2a linjeloppet, 18e plats tempoloppet.